ŚR: Witam na początek chciałem zapytać jak forma Gandziora po tak licznych trasach u boku Peji męczy cie to strasznie ?
Gandi-Ganda: Nie wiem czy pytasz o formę fizyczna czy sceniczna,,,?hehe,,,faktycznie koncertów mamy dużo, zwłaszcza zeszły rok był pracowity,wiec były chwile kiedy mieliśmy dość podróżowania po całej Polsce. Z miejsca na miejsce, np. przez 5 dni w tygodniu w punkty rozrzucone po całym kraju i nie tylko,,,a na formę nie narzekam hehe,,,,,
ŚR: Pracujesz nad jakimś solo projektem ? Czy może masz plany wypościć coś z jakąś ekipą ?
Gandi-Ganda: Tak pracuje nad druga solufka, która mam nadzieje wydam pod koniec roku, a w najgorszym wypadku na początku następnego roku. Jeżeli chodzi o nagrywki z ekipa to pracujemy tez z Glonem nad wspólnym projektem, ale to potem,,,,
ŚR: Peja, Glon, Gandzior, Kaczor to z tego co mówicie skład o nazwie "Czwórka" możemy kiedyś spodziewać się jakiegoś waszego LP ?
Gandi-Ganda: Tak, czwórka był to skład w/w osób, ale to już przeszłość i nic z pod tego szyldu nie wyjdzie.,,,,,
ŚR: "Ninjownia skład" i "Czwórka" to to samo ?
Gandi-Ganda: Tak czwórka i ninjownia skład to to samo.,,,,,
ŚR: Kawałek "Cztery zwrotki i pogrzeb" to reakcja na jakieś konkretne zaczepki Tedego w stosunku do twojej osoby ? Czy porostu nagrałeś ten diss w ramach solidarności z Peją ?
Gandi-Ganda: Nie musiałem nagrywać dissa,żeby solidaryzować się z Richmondem ponieważ to nie było konieczne. Dissa napisałem po tym jak przesłuchałem rewolucje grubasa i wychwyciłem jakąś sapkę do czwórki czyli i do mnie, wiec nie pozostałem dłużny i dałem coś od siebie. Nie żeby się promować ani z żadnych innych absurdalnych pobudek,które były mi zarzucane.,,,,,
ŚR: Co myślisz o beefie Peja vs Parias?
Gandi-Ganda: Tego nie można nazwać beefem nawet, bo to był jeden marny kawałek z ich strony i miażdżąca kontra Rycha, która załatwiła sprawę i tyle,,,
ŚR: Często koncertujesz z Rychem. Można powiedzieć nawet że jesteś jego "hypeman". Nie czujesz się trochę w jego cieniu i nie miewasz może myśli że chciał byś czasem zamienić się z nim rolami ?
Gandi-Ganda: Gram z Rychem od prawie pięciu lat i nigdy nie czułem się w jego cieniu źle ponieważ nie mam aspiracji, żeby zamienić się z nim miejscem i ciesze się z tego, co mam, nie trzeba mi nic więcej. Rychu jest postacią bezprecedensowa na polskiej scenie i wielka postacią przede wszystkim,ale najważniejsze jest to, ze jesteśmy porostu przyjaciółmi i wspieramy się nawzajem, ciesząc się wspólnie z sukcesów. Nagrywam płytkę, gram dziesiątki koncertów na całym świecie, poznaje setki ludzi, którzy kochają nasza muzykę i przychodzić na koncerty, z których nikt nie wychodzi niezadowolony, no chyba,ze zachowuje się niewłaściwie i wylatuje heheh.,,,,
ŚR: Potrafisz utrzymać się z rapu ?
Gandi-Ganda: W tym kraju z rapu ciężko jest się utrzymać,wiec i ja nie mam jakoś grubo, ale jakiś tam hajsik przytulam z racji koncertowania czy sprzedażny mojej płyty. Lecz nie są to sumy, które pozwalałyby mi się z tego utrzymać bez hustlingu hehe,,,,
ŚR: Jak podobał ci się odbiór słuchaczy twojej ostatniej solo płyty "My Ulica Rap" sprzedała się w dużym nakładzie ?
Gandi-Ganda: Odbiór mojej płyty, tak na prawdę mnie zaskoczył, bo nie spodziewałem się, ze będzie się podobała tylu ludziom...Spotykam się z bardzo pozytywnymi opiniami w całym kraju i od niektórych czołowych raperów również usłyszałem dobre słowo na temat klimatu mojej soluwy, która sprzedała się w ilość tysiąca sztuk do tej pory. Nie jest to oszałamiająca ilość, ale i tak piec razy większa niż się spodziewałem.,,,,,
ŚR: Kiedy doczekamy się jakiejś nowej produkcji w pełnym składzie PC PARK-u ?
Gandi-Ganda: W pełnym składzie pc parkowym nie usłyszymy już nic ponieważ pokruszyło się, w niektórych przypadkach nieodwracalnie i tak naprawdę w tym momencie w parku został Glon i ja. I w tym składzie będzie można usłyszeć jakąś płytkę, ale jeszcze nie teraz,,,.
ŚR: Co sądzisz o naszym forum swiatrapu.pl?
Gandi-Ganda: Myślę, ze Wasze forum jest spoko i będzie się rozwijało w dobrym kierunku mam nadzieje hehe,,,
ŚR: Dzięki za wywiad i na koniec standardowo proszę Cię o parę słów dla słuchaczy.
Gandi-Ganda: Słuchaczy wszystkich pozdrawiam i dziękuje tym, którzy są ze mną i czekają na nowe produkcje oraz koncerty, na które serdecznie zapraszam w imieniu swoim jak i Richmonda! Pc park i slu gang zawsze z Wami!
_________________ Ten flow Cię wciąga jak powietrzna trąba
A prawda na gardłach kłamców to anakonda
Ostatnio zmieniony przez Mazur 2010-07-23, 14:10, w całości zmieniany 1 raz
_________________ Daję wam nowe życie, daję wam nową krew
Daję to w co wierzycie i daję gniew
Daję wam moją nienawiść i daję miłość
Daję wam mój głos, bo on jest moją siłą
_________________ Zobacz, czasami tak trzeba, wyrzucić smutki na kartkę
Każdą zwrotkę wypełnić bólem, zacząć od nowa walkę
O to by człowiek zrozumiał, że to wszystko to błądzenie
Niepotrzebne dążenie do bycie number one na życia scenie.
Gandi-Ganda: Nie musiałem nagrywać dissa,żeby solidaryzować się z Richmondem ponieważ to nie było konieczne. Dissa napisałem po tym jak przesłuchałem rewolucje grubasa i wychwyciłem jakąś sapkę do czwórki czyli i do mnie, wiec nie pozostałem dłużny i dałem coś od siebie. Nie żeby się promować ani z żadnych innych absurdalnych pobudek,które były mi zarzucane.
Richmondem.. Leżę xD Nie żeby się promować, jasne..
Mazur napisał/a:
Gandi-Ganda: Tego nie można nazwać beefem nawet, bo to był jeden marny kawałek z ich strony i miażdżąca kontra Rycha, która załatwiła sprawę i tyle,,,
Jakie koleś ma ego.. Miażdżąca kontra Rycha? Chyba za daleko koleś się rozpędził, bo to Parias posprzątał Peje wcześniej zmiażdzonego przez TDF'a, ale cóż może mówić przydupas :)
Mazur napisał/a:
Gandi-Ganda: W tym kraju z rapu ciężko jest się utrzymać,wiec i ja nie mam jakoś grubo, ale jakiś tam hajsik przytulam z racji koncertowania czy sprzedażny mojej płyty. Lecz nie są to sumy, które pozwalałyby mi się z tego utrzymać bez hustlingu hehe
Ciężko się utrzymać, wiadome jeżeli jest się nołnejmem i robi się tak dobry rap, że kupuje go aż 1tys słuchaczy xD Maz rację chłopaku, nadajesz się jedynie do biegania z kamerą za nie jakim Ryszardem Andrzejewskim ztj. Dr. Sklejka.. Zawsze w cieniu i tam już Twoje miejsce na zawsze, takie mam zdanie i mogę je wypowiadać bo jest to wolny kraj. Nie hejtuję i polecam presłuchac kawałek pt. "Gryzę się w język" - to do Pana cienia :)
Pozdrawiam serdecznie wszystkich iżyczę miłego wieczoru :)
hejter? co robiłeś na forum o RPS, tee?
wywiad dobry, tylko strasznie dużo przecinków. ;]
_________________ CHADA: Głowa do góry, choć wszystko się pieprzy.
PIH: Nie potrzebuję być kimś kim nie jestem...
DIOX: Miłość za hajs to nie miłość.
MŁODY M:
Idę przez życie, walczę, czuję, że to mam robić.
Dziękuję Panu zawsze jak zamykam oczy.
Na jakim forum o RPS? Nie jestem hejterem i nic bezpośrednio o RPS nie napisałem, czy może się myle? W takim razie wskażesz mi to prawda? Rapu słucham już ok 20lat przy czym Ty masz tylko 15, więc dużo rzeczy wiem o tym :) W tym "biznesie" Pan z którm przeprowadzony został wywiad nie znaczy na tej scenie nic :) sami to wiecie, tylko wychodzicie od razu z hejterem :x Wyraziłem swoje zdanie i mam do tego prawo. Żenuje mnie po prostu ten typ.. Trzeba mieć nieźle ego, gdy puści się na koncercie diss ( chociaż ja tego czegoś za diss nie uważam ) i pyta się publiczność czy się podobało.. Co mają odpowiedzieć? Tak samo teraz z ta kontrą Pei, sam chwali swoje.. Niech inny raper się tak o tym wypowie, tyle, że nie ma takiego.. Sprawdź prawdziwych w tej grze, sprawdź co o tym powiedział O.S.T.R :) O Pei nie mam zamiaru pisać bo dla mnie jest to śmieszny koleś, dostał pstryczka w nos od tych których tak propsowal ( Pezet, VNM, Pyskaty ) Teraz znowu się ośmieszył "Nie zrobisz już w Mielnie urodzin, rozumiesz".
Kolejną rzeczą jest to, że koleś ( Wiadome, że najsławniejsza rap gwiazda od lat czyt. Gandzior ) jedzie po wyglądzie, niech na siebie najpierw spojrzy.. Co ma wygląd do twórczości? Biggie Smalls był grubasem i robił 1ligowy rap, Big L był chudy i robił 1ligowy rap.. Pozdrawiam :*
hmm... ten wywiad jest zareklamowany na forum o Ryszardzie, więc dużo osób dzięki temu go przeczytało.. a Ty jego nie lubisz, więc taka myśl xd
pozdro.
_________________ CHADA: Głowa do góry, choć wszystko się pieprzy.
PIH: Nie potrzebuję być kimś kim nie jestem...
DIOX: Miłość za hajs to nie miłość.
MŁODY M:
Idę przez życie, walczę, czuję, że to mam robić.
Dziękuję Panu zawsze jak zamykam oczy.
Wysłany: 2010-07-27, 09:50
PejaToLeszcz napisał/a:
W tym "biznesie" Pan z którm przeprowadzony został wywiad nie znaczy na tej scenie nic :)
Ty pewnie znaczysz więcej ... zamiast pisać takie brednie pokaż że jesteś lepszy niż "ten Pan w cieniu" ... zresztą połowa Twojego postu to brednie ... nie będę się kłócił, nie ma na to tutaj miejsca, inaczej gustujemy, pozdro !
wywiad jak dla mnie całkiem ok, podoba mi się :)
_________________ Dex na Admina !
Ostatnio zmieniony przez szak93 2010-07-27, 11:21, w całości zmieniany 1 raz
HAHAHAH po powrocie z Mielna zlewam na wszystkich psycho Tedego ;D bo wiem jedno w realu nawet nie piśnie ;D
Nie piśnie mówisz? Było podejść do któregoś w Mielnie i mu to w twarz powiedzieć :) Bałeś się? Nie byłeś tam taki mądry, jak na imprezie u TDF'a było +500 osób a u Pei marne 100.. Proszę bardzo:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum